Raamattu on Jumalan sana

Helluntaiherätyksessä pitäydytään siinä uskonpuhdistuksen periaatteessa, että Raamattu on opin ja uskonelämän ainoa peruskirja (sola scriptura). Tämän vuoksi kaikkea opetusta tulisi arvioida Raamatun perusteella.

Raamattu on tietyssä historiallisessa tilanteessa annettu, kirjoitetussa muodossa oleva Jumalan ilmoitus. Se on muuttumaton ja iankaikkinen Jumalan sana. Pyhän Hengen johtamina ihmiset kirjoittivat ylös sen ilmoituksen, joka oli välttämätön, jotta ihminen voisi löytää tien Jumalan yhteyteen. Jumala ilmoittaa Raamatun kautta itsensä ja pelastussuunnitelmansa sekä antaa suuntaviitat elämään kristittynä niin arjessa kuin seurakunnassa.

Raamatun sana pysyy muuttumattomana kaikkina aikoina. Sitä tulee kääntää kaikille kielille ja kaikille sukupolville, jotta kaikilla ihmisillä olisi mahdollisuus lukea ja kuulla Jumalan ilmoitusta mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa.

Raamattua pidetään helluntaiherätyksessä esillä jokaisessa jumalanpalveluksessa. Sen lisäksi seurakunnissa järjestetään myös erillisiä raamattutunteja, joissa keskitytään tiettyjen raamatunkohtien selittämiseen. Ihminen ei kuitenkaan tarvitse välikäsiä ymmärtääkseen Raamattua, vaan Jumala puhuu uskovalle oman sanansa kautta myös suoraan Pyhän Hengen avulla.

"Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani -- mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt. Tämän minä olen puhunut teille nyt, kun vielä olen teidän luonanne. Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut". Joh.14:23-26.

Haluatko lukea Raamattua?

Seuraavista linkeistä voit tutustua Jumalan sanaan: